18 de nov. 2010

MARISCAL

Javier Mariscal, va nèixer a València el 1950, és un dissenyador i artista la tasca del qual ha cobert una àmplia gamma de mitjans, que van des de la pintura i l'escultura al disseny d'interiors i paisatgisme.
Ha estat vivint i treballant a Barcelona. El seu llenguatge és sintètic, amb pocs traços i molta expressivitat. Va començar a estudiar disseny a l'`Escola Elisava de Barcelona, que aviat va deixar per tal de poder aprendre directament del seu ambient i seguir els seus propis impulsos creatius. Els seus primers passos van ser en el món del còmic underground, una tasca que combinà amb la il·lustració, l'escultura, el disseny gràfic i el disseny d'interiors.

La fama internacional li va arribar en el 1989, quant va crear el Cobi, mascota escollida per als jocs olimpics de Barcelona al 1992.
Més tard també va crear una sèrie de dibuixos animats: La troupe d'en Cobi. On també apareixien altres personatges similars com la Pettra, mascota femenina per els joc paralímpics.

Va obrir l'Estudi Mariscal el 1989 i ha col·laborat en diversos projectes amb els dissenyadors i arquitectes com Arata Isozaki, Alfredo Arribas, Fernando Sales, Fernando Amat i Pepe Cortés.